Schauble: Alegerile anticipate nu schimbă nimic, Grecia trebuie să-şi respecte angajamentele

Anunţul privind alegerile anticipate în Grecia nu schimbă cu nimic situaţia, iar ţara trebuie în continuare să respecte termenii acordului de ajutor financiar, afirmă ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schauble.

208 afișări
Imaginea articolului Schauble: Alegerile anticipate nu schimbă nimic, Grecia trebuie să-şi respecte angajamentele

Wolfgang Schauble (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Grecia vrea să rămână în zona euro, trebuie să accepte condiţiile", a declarat Schauble, citat de The Guardian.

Oficialul german, aflat la Bruxelles pentru o întâlnire a miniştrilor de Finanţe, a adăugat că Europa are nevoie de un guvern elen capabil să ia decizii.

Preşedinţia Greciei a anunţat, marţi, că negocierile între partidele politice pentru formarea guvernului nu au ajuns la niciun rezultat şi urmează să fie organizate alegeri anticipate.

Grecia va organiza alegeri parlamentare deoarece liderii politici nu au reuşit să ajungă la un acord pentru formarea unui guvern de coaliţie.

Un guvern interimar, care să conducă ţara până la noile alegeri, va fi numit miercuri.

Data noilor alegeri nu a fost încă stabilită, însă cea mai probabilă perioadă este mijlocul lunii iunie.

Cele mai mari două partide ale ţării, care au guvernat ţara în ultimele decenii, Noua Democraţie şi PASOK, nu au obţinut un număr suficient de mandate pentru a putea forma executivul, iar negocierile purtate săptămâna trecută şi la începutul acestei săptămâni nu au condus la un consens politic.

Mai multe partide elene au cerut o renegociere, mai amplă sau mai redusă, a măsurilor de austeritate din acordurile de finanţare externă, însă Germania şi alte state europene au transmis Greciei că angajamentele asumate de Atena nu vor fi discutate din nou.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici