Schemă de sprijin de 56 de milioane de euro pentru crescătorii de păsări şi porci din România

Veste bună de la Bruxelles: Comisia Europeană anunţă o schemă de sprijin în valoare de 56 de milioane de euro pentru crescătorii de păsări şi porci din România, arată Ziarul Financiar.

650 afișări
Imaginea articolului Schemă de sprijin de 56 de milioane de euro pentru crescătorii de păsări şi porci din România

Schemă de sprijin de 56 de milioane de euro pentru crescătorii de păsări şi porci din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă a României de aproximativ 56 de milioane de euro pentru sprijinirea sectorului porcinelor şi a sectorului păsărilor de curte în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, se arată într-un comunicat emis de Reprezentaţa Comisiei Europene în România.

Schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar de criză şi de tranziţie pentru ajutoarele de stat în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esenţiale pentru accelerarea tranziţiei verzi şi pentru reducerea dependenţei de combustibili.

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată. Măsura va fi deschisă crescătorilor de porcine şi de păsări de curte care riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăţilor de pe piaţa agricolă provocate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Ajutorul se va putea acorda până la data de 30 iunie 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici