Scrisoarea lui Cioloş, una "tehnică, normală pentru corespondenţa CE cu statele UE"

Scrisoarea trimisă guvernului de către comisarul european Dacian Cioloş , este una "tehnică, normală pentru corespondenţa între CE şi un stat membru UE" şi nu se referă la blocarea fondurilor pentru agricultură, a precizat, vineri, Johan Reyniers, ofiţer de presă al comisarului.

71 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea lui Cioloş, una "tehnică, normală pentru corespondenţa CE cu statele UE"

Scrisoarea lui Cioloş, una "tehnică, normală pentru corespondenţa CE cu statele UE" (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, Dacian Cioloş a transmis o scrisoare Guvernului României pe data de 16 februarie, "în care se arată că este important ca România să finalizeze implementarea unui plan de acţiune iniţiat la mijlocul anului 2009".

Planul cuprinde măsuri de remediere a deficienţelor în Sistemul Integrat de Administrare şi Control din cadrul Agenţiei de Plaţi şi Intervenţie în Agricultură până în 2011 şi a fost creat pentru evitarea unor eventuale consecinţe financiare.

"Este o scrisoare tehnică, normală pentru corespondenţa între Comisia Europeană şi un stat membru al Uniunii Europene", precizează Reyniers.

"Scrisoarea nu se referă la blocarea fondurilor pentru agricultură sau a altor fonduri destinate României. Scrisoarea subliniază probleme care nu au fost încă rezolvate şi care constituie o preocupare atât pentru Comisia Europeana cât şi pentru comisarul Cioloş, având în vedere că gestiunea corectă a fondurilor europene pentru agricultură este o prioritate a mandatului său", mai spune Reyniers.

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a solicitat României remedierea deficienţelor în funcţionarea sistemului prin care APIA acordă subvenţiile europene, după ce termenele asumate pentru rezolvarea acestei probleme au fost depăşite, a arătat, anterior, Ministerul român al Agriculturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici