Se lansează Therapy Dent, prima clinică de stomatologie cu şedinţe de psihoterapie, meditaţie şi masaj gratuite pentru românii cu frică de dentist, după o investiţie de 400.000 euro

Peste 60% dintre oameni au teama de dentist, potrivit unui studiu DentaVox, iar România se află pe ultimul loc în UE la vizitele la stomatolog, conform unui sondaj Eurostat de anul acesta.

221 afișări
Imaginea articolului Se lansează Therapy Dent, prima clinică de stomatologie cu şedinţe de psihoterapie, meditaţie şi masaj gratuite pentru românii cu frică de dentist, după o investiţie de 400.000 euro

Bucureşti, octombrie 2023 - Therapy Dent, prima clinică de stomatologie cu psihoterapie, meditaţie ghidată şi masaj, oferite gratuit, pentru înlăturarea anxietăţii şi fricii de dentist a adulţilor şi copiilor, s-a deschis în Bucureşti, după o investiţie de circa 400.000 de euro. Clinica Therapy Dent aduce relaxarea în stomatologie, în condiţiile în care teama de a merge la dentist este unul dintre principalele motive care ţin românii departe de profilaxie şi tratamente dentare.

Fondată de Dr. Cosmina Maftei, medic coordonator cu o experienţă în domeniu de peste 12 ani, şi Mihai Chiriac, cu 15 ani de expertiză în business, Therapy Dent vine cu un nou concept pe piaţa de stomatologie, fiind prima clinică de stomatologie din România care se concentrează pe combaterea fricii de dentist prin abordarea holistică a sănătăţii orale şi prin psihoterapie şi meditaţie gratuită. Conceptul de integrare a psihologiei în stomatologie a fost creat de Vicenţiu Maftei, psihoterapeut şi psiholog clinician de peste 20 de ani.

Investiţia totală în clinică se ridică la aproximativ 400.000 euro, sumă alocată achiziţiei de echipamente şi sisteme computerizate de tratament şi investigaţii (laser Lite Touch, microscop endodontic, fiziodispenser etc), dar şi amenajării interioare care să asigure o atmosferă relaxantă şi care să înlăture sentimentele de teamă, anxietate şi stres.

“Vrem să ajutăm românii să scape de frica de a merge la dentist pentru a avea grijă de sănătatea lor - dinţii au un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii generale, nu trebuie să primeze doar partea estetică. Odată ce dantura este afectată, iar dinţii îşi pierd din rezistenţă, masticaţia devine ineficientă şi apar afecţiuni gastrice. Am creat Therapy Dent şi cu o dorinţă importantă pentru noi toţi: prin educarea românilor şi înlăturarea fricii de a merge la dentist, România să nu mai fie pe ultimul loc în UE la vizitele la stomatolog. Frica de dentist sau dentofobia este cât de poate de prezentă şi activă la români, fiind unul dintre principalele motive pentru care cei mai mulţi oameni din ţară, adulţi şi copii, nu merg la dentist, chiar şi dacă reprezintă cazuri care necesită intervenţie cât mai urgent. De aceea, prin tot ceea ce oferim prin clinica Therapy Dent - de la cum este amenajat spaţiul, cum arată clinica în sine, la tratamente şi intervenţii nedureroase, sesiuni de psihoterapie şi masaj gratuit, la comportamentul medicilor din echipă şi întreaga atmosferă din clinică - vrem să înlăturăm frica de dentist din momentul în care pacienţii intră pe uşa Therapy Dent. Practic, ajutăm românii să vindece frica de stomatolog chiar la stomatolog”, punctează Dr. Cosmina Maftei, co-fondator şi medic coordonator al clinicii Therapy Dent.

Clinica Therapy Dent (strada Amman 2B, sector 1), aflată într-o clădire pe două nivele, are o suprafaţă de 180 mp, 3 cabinete stomatologice şi o echipă de 10 specialişti, dintre care 8 medici stomatologi. Pacienţii clinicii, copii şi adulţi, beneficiază de servicii complete de stomatologie generală, chirurgie orală, implantologie, protetică, endodonţie, ortodonţie, estetică dentară, stomatologie pediatrică şi parodontologie. Sesiunile de psihoterapie, meditaţia ghidată şi masajul sunt gratuite pentru cei cu frică de dentist, pacienţii beneficiind de aceste servicii la cerere, înainte de orice tratament sau intervenţie.

Costurile pornesc de la 160 lei, pentru periaj profesional, şi pot ajunge la peste 20.000 lei pentru implanturi dentare. Clinica pune la dispoziţia pacienţilor şi abonamente stomatologice de la 227 lei pe an, care includ planuri de tratament, reduceri la o serie de proceduri şi prioritate la programare. În primele luni de la deschidere, clinica Therapy Dent a înregistrat peste 1.500 de pacienţi.

“Ştim că programarea la dentist poate aduce o doză de anxietate şi frică, fiind o problemă comună în rândul pacienţilor, iar echipa Therapy Dent înţelege profund aceste sentimente. Pentru a face vizita la dentist mai confortabilă şi mai plăcută, am dezvoltat o abordare unică care îmbină stomatologia cu terapia, meditaţia şi masajul. Serviciul creat de noi constă într-o meditaţie ghidată de relaxare şi este inspirat din tehnicile psihoterapiei cognitiv-comportamentale, care, la rândul ei, le-a preluat din practicile spirituale orientale, cum ar fi: reglarea emoţională, acceptarea, spiritualitatea şi formarea de abilităţi practice. Aceste tehnici de meditaţie ghidată reprezintă principalele instrumente în tratamentul anxietăţii la nivel global, psihoterapia cognitiv-comportamentală fiind pe primul loc în privinţa eficienţei încă din anii ’60. În cazurile de stres şi tensiune moderată, rezultatele obţinute în cabinet în privinţa diminuării nivelului de anxietate sunt de peste 70%. La Therapy Dent, pacientul ajunge cu 20 de minute înainte de programarea la dentist, se aşază în fotoliul de masaj, îşi pune căştile, se detaşează de mediul înconjurător şi începe să se relaxeze progresiv, concentrându-se pe respiraţie. Acest serviciu, împreună cu atmosfera caldă din clinică, contribuie la o stare generală de bine”, explică Vicenţiu Maftei, psihoterapeutul clinicii Therapy Dent.

Teama de stomatolog este din ce în ce mai des întâlnită la pacienţi. Peste 60% dintre oameni susţin că au frică de dentist, iar 4% că nu au fost niciodată la stomatolog, conform unui studiu recent, realizat de către platforma de cercetare de piaţă DentaVox pe un eşantion de 18.000 de persoane din întreaga lume. De atlfel, frica de dentist este unul dintre motivele principalele pentru care cei mai mulţi români nu merg la stomatolog, România fiind pe ultimul loc din UE la vizitele la stomatolog potrivit unui sondaj Eurostat publicat în 2023.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici