Şefa FMI spune că pieţele au motive întemeiate pentru a fi mai optimiste în privinţa economiei

Şefa Fondului Monetar Internaţional (FMI) a declarat luni că pieţele financiare au motive întemeiate pentru a fi mai optimiste, subliniind că economia americană va evita probabil recesiunea şi China s-a redeschis după ce a renunţat la controlul pandemiei, scrie Reuters.

305 afișări
Imaginea articolului Şefa FMI spune că pieţele au motive întemeiate pentru a fi mai optimiste în privinţa economiei

Şefa FMI spune că pieţele au motive întemeiate pentru a fi mai optimiste în privinţa economiei

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, care a luat cuvântul la World Government Summit, a descris perspectivele FMI pentru 2023 ca fiind "mai puţin rele, nu bune", având în vedere că Fondul a prognozat o încetinire a creşterii economice în acest an, iar inflaţia a rămas un motiv de îngrijorare.

Factorii pozitivi au fost rezistanţa pieţelor forţei de muncă din SUA şi UE, redeschiderea Chinei şi "rezultatele surprinzător de bune ale băncilor centrale care au înăsprit condiţiile financiare şi inflaţia s-a redus în sfârşit, deşi lupta nu este încă câştigată", a adăugat ea.

Întrebată dacă vor exista mai multe doze de înăsprire monetară, Georgieva a spus că Fondul se aşteaptă la o înăsprire monetară în acest an, dar nu a precizat dacă aceasta va continua şi în 2024.

"Pieţele au motive întemeiate să fie mai optimiste, deoarece ceea ce văd în sfârşit este că economia americană va evita probabil recesiunea... văd, de asemenea, China redeschizându-se şi consumatorii chinezi grăbindu-se să cheltuiască banii pe care i-au economisit în timpul pandemiei", a spus ea.

Georgieva a lăudat producătorii de petrol şi gaze din ţările arabe din Golf pentru că urmăresc "fără încetare" reformele fiscale, inclusiv diversificarea surselor de venituri prin introducerea de noi taxe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici