Şefii Microsoft şi Yahoo au discutat posibile parteneriate în serviciile de căutare şi publicitate

Directorii generali ai Microsoft şi Yahoo s-au întâlnit, săptămâna trecută, pentru a discuta posibile parteneriate în domeniul serviciilor de căutare şi publicităţii pe Internet, potrivit blogului All Things Digital.

16 afișări
Imaginea articolului Şefii Microsoft şi Yahoo au discutat posibile parteneriate în serviciile de căutare şi publicitate

Şefii Microsoft şi Yahoo au discutat posibile parteneriate în serviciile de căutare şi publicitate (Montaj foto)

Negocierile au inclus discuţii referitoare la posibilitatea ca Microsoft să administreze operaţiunile Yahoo în domeniul publicităţii asociate serviciilor de căutare, iar Yahoo să se ocupe de "display advertising" (marketing pe Internet prin intermediul bannerelor, imagini statice şi interactive, precum şi alte mijloace media).

Reprezentanţii Microsoft şi Yahoo au refuzat să comenteze informaţiile.

Pieţele au anticipat că cele două grupuri ar putea începe negocieri referitoare la serviciile de căutare pe Internet, după ce Carol Bartz a devenit director general al Yahoo, în ianuarie 2009.

Bartz l-a înlocuit pe co-fondatorul Yahoo, Jerry Yang, care a respins anul trecut încercările Microsoft de a cumpăra Yahoo, pentru 47,5 miliarde de dolari, fapt ce a înrăutăţit relaţiile între cele două companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici