Şeful Facebook şi-a mărit averea cu câteva miliarde, după ultimele mişcări pe piaţa bursieră

Mark Zuckerberg deschide şampania, adăugând 8,5 miliarde de dolari la averea sa, după ce acţiunile Meta au explodat.

771 afișări
Imaginea articolului Şeful Facebook şi-a mărit averea cu câteva miliarde, după ultimele mişcări pe piaţa bursieră

Şeful Facebook şi-a mărit averea cu câteva miliarde, după ultimele mişcări pe piaţa bursieră

Averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu 8,5 miliarde de dolari joi, după ce Meta Platforms Inc. a raportat profituri solide în al doilea trimestru, alăturându-se astfel colegilor săi miliardari de la Alphabet Inc. care şi-au îngroşat conturile după ce au investit mai mulţi bani în publicitate pentru companie, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.

Acţiunile Meta, compania mamă a Facebook, cu sediul în Menlo Park, California, au crescut cu până la 9% pe bursa de la New York.

Zuckerberg, cofondatorul şi directorul general al Meta, şi-a văzut averea crescând cu 63,1 miliarde de dolari în acest an, ajungând la 108,7 miliarde de dolari, a doua cea mai mare creştere din rândul miliardarilor cotaţi de Bloomberg Billionaires Index, după Elon Musk.

Cea mai mare parte a averii lui Zuckerberg vine din acţiunile Meta, care au crescut cu 165% în acest an, revenind la nivelurile pe care le-au atins în urmă cu 18 luni, atunci când compania a suferit cea mai mare prăbuşire pe bursă cu care s-a confruntat vreodată o companie americană.

Gigantul de social-media a raportat recent rezultate solide pentru trimestrul încheiat la 30 iunie şi a oferit o perspectivă optimistă pentru perioada actuală.

Zuckerberg nu a fost singurul miliardar american din domeniul tehnologiei care şi-au început fantastic săptămâna.

Cofondatorii Alphabet, Larry Page şi Sergey Brin, au câştigat fiecare peste 5 miliarde de dolari miercuri, după ce compania a raportat venituri pentru al doilea trimestru care au depăşit aşteptările analiştilor, stimulate de publicitatea pe activitatea de căutare emblematică a companiei.

Câştigurile bifate de Meta se datorează unei investiţii în Reels, videoclipurile de durată scurtă de pe Instagram şi Facebook concepute pentru a imita formatul rivalului TikTok. De asemenea, Meta's Instagram a introdus recent Threads, un concurent al Twitter, care în primele sale zile a urcat la 100 de milioane de utilizatori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici