Şeful Fed îi raspunde lui Trump: Nu demisionez!

Preşedintele Rezervei Federale Jerome Powell a liniştit pieţele financiare, după ce a anunţat că banca centrală americană se va dovedi mai "răbdătoare" în privinţa majorării dobânzilor, anunţând, în acelaşi timp, că nu va demisiona, chiar dacă preşedintele Trump îi va cere asta, informează Reuters.

1891 afișări
Imaginea articolului Şeful Fed îi raspunde lui Trump: Nu demisionez!

Şeful Fed îi raspunde lui Trump: Nu demisionez!

Bursele americane au înregistrat creşteri după ce Powell a făcut declaraţiile respective la o întâlnire a Asociaţiei Economice Americane. Dow Jones şi S&P 500 au închis cu plusuri de peste 3%, iar Nasdaq a urcat aproape 4,3%.

Donald Trump a criticat în repetate rânduri politica de creştere a dobânzilor practicată de Fed, care majorează costurile împrumuturilor şi afectează creşterea economică. Trump a învinuit Fed pentru scaderea pieţei bursiere si a spus ca nu este prea fericit cu Powell la conducerea instituţiei. Trump l-a numit pe Powell la şefia Fed în 2017.

Powell a apărat, de asemenea, politica de majorare a ratei dobânzii Fed, iinvocând datele economice pozitive, care sugerează că firmele şi cetăţenii pot face faţă costurilor mai ridicate.

Powell a spus că a crezut că declinul recent al pieţei reflectă preocupările legate de încetinirea creşterii economic globale şi tensiunile comerciale, dar că trebuie aşteptate şi interpretate şi cifrele şi rapoartele oficiale.

Fed este "sensibil" la semnalele pieţei, dar şi la inflaţie, care nu are o evoluţie îngrijorătoare, a adăugat el.

"Vom fi răbdători pe măsură ce urmărim să vedem cum evoluează economia", a spus el. "Suntem întotdeauna pregătiţi să schimbăm politica instituţiei, în mod semnificativ", dacă este necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici