Şeful Oficiului pentru IMM-uri Iaşi, Anghel Ficu, şi-a anunţat demisia

Directorul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi, Anghel Ficu (PNL), şi-a anunţat demisia, motivând că refuză să rămână "în jocul dusului cu zăhărelul" al Guvernului, despre care spune că este preocupat de schimbarea şefilor de instituţii, nu de soarta firmelor.

176 afișări

Ficu a declarat duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că îşi va prezenta luni demisia, întrucât Guvernul întârzie aplicarea măsurilor anti-criză pentru susţinerea mediului de afaceri.

"Actualul guvern face o serie de modificări legislative de formă, fără fond, doar pentru a schimba unii conducători de instituţii. Aceste modificări au dus şi vor duce în continuare la perturbarea funcţionării acestor instituţii, pentru că principala preocupare a actualei puteri nu este cea de susţinere a mediului de afaceri. Nu vreau să mai rămân în acest joc al dusului cu zăhărelul al Guvernului, aşa că luni îmi voi da demisia din funcţie", a afirmat Ficu.

El a precizat că nu crede în noua formulă guvernamentală.

"Atunci când ai astfel de convingeri, este mai bine s-o părăseşti (să păsăreşti funcţia, n.r.) de la început, decât să lucrezi fără să ai convingerea lucrului bine făcut", a spus Ficu.

El conduce Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici, Mijlocii şi Cooperaţie Iaşi din vara anului 2008.

Potrivit negocierilor purtate la nivel local între PSD şi PDL, conducerea oficiului va reveni unei persoane susţinute de social-democraţi.

Ficu, în prezent consilier local PNL, este al doilea director de instituţie descentralizată din judeţul Iaşi care părăseşte postul de conducere, după ce şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Mihnea Hurmuzache, membru PNL, a fost eliberat din funcţie, recent, printr-un ordin al Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi:

Guvernul a pregătit măsuri de reducere a cheltuielilor

Niţă: Aproape 40 la sută dintre IMM-uri ar putea da faliment

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici