Şeful Trezoreriei americane: SUA sunt în mare parte responsabile pentru recesiunea mondială

Şeful Trezoreriei americane, Timothy Geithner, a recunoscut, miercuri, că Statele Unite ale Americii sunt în mare parte responsabile pentru actuala recesiune mondială, dar a spus că ţările trebuie să colaboreze pentru atenuarea problemelor.

23 afișări
Imaginea articolului Şeful Trezoreriei americane: SUA sunt în mare parte responsabile pentru recesiunea mondială

Şeful Trezoreriei americane, Timothy Geithner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Restul lumii are nevoie ca economia Statelor Unite şi sistemul financiar să se redreseze în mod ordonat. Este la fel de important ca redresarea să aibă loc şi în restul lumii", a afirmat Geithner la Clubul Economic din Washington.

El a adăugat că, pentru ca redresarea să fie echilibrată, trebuie ca celelalte naţiuni să nu fie dependente de consumul din SUA.

Potrivit prognozei de primăvară a FMI, economia mondială se va contracta în 2009 cu 1,3%, iar cea a Statelor Unite cu 2,8%, Fondul avertizând că lumea se află într-o recesiune severă, generată de o criză financiară gravă şi o pierdere acută de încredere.

Referindu-se la prognoza Fondului, Geithner a notat că reducerea PIB-ului mondial ar putea fi de până la 3.000-4.000 de miliarde de dolari numai în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici