Şeful Trezoreriei: Dolarul puternic este foarte important pentru SUA

Pentru Statele Unite este foarte importat ca dolarul să fie puternic, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, care s-a angajat să protejeze rolul de principală valută la nivel mondial al monedei americane, transmite Bloomberg.

32 afișări
Imaginea articolului Şeful Trezoreriei: Dolarul puternic este foarte important pentru SUA

Şeful Trezoreriei: Dolarul puternic este foarte important pentru SUA (Imagine: Mediafax Foto)

Statele Unite vor face tot ceea ce este necesar pentru menţinerea încrederi în dolar, inclusiv reducerea, în timp, a deficitelor, a arătat Geithner după reuniunea liderilor G7 care a avut loc sâmbătă la Istanbul.

"Recunoaştem faptul că rolul important al dolarului în sistemul valutar internaţional implică responsabilităţi speciale şi vom face tot ceea de este necesar pentru a susţine încrederea în monedă", a afirmat Geihner.

La reuniunea G7 de la sfârşitul acestei săptămâni, oficiali din Franţa şi Canada au semnalat îngrijorarea referitoare la devalorizarea dolarului, care afectează redresarea economică.

De la începutul lunii martie, dolarul s-a depreciat cu 14% faţă de un coş de şase valute importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici