Shell va cumpăra compania petrolieră BG pentru 70 de miliarde de dolari

Compania petrolieră Shell va cumpăra grupul britanic BG pentru 70 de miliarde de dolari (47 miliarde de lire sterline), în cea mai mare tranzacţie din industrie din ultimii zece ani, noua companie urmând să depăşească Chevron ca valoare de piaţă, informează Bloomberg.

213 afișări
Imaginea articolului Shell va cumpăra compania petrolieră BG pentru 70 de miliarde de dolari

Shell va cumpăra compania petrolieră BG pentru 70 de miliarde de dolari

Achiziţia făcută de Shell reprezintă cel mai important răspuns al companiilor din industria petrolieră la declinul preţului petrolului, în condiţiile în care grupurile din industrie caută modalităţi pentru a reduce costurile şi a-şi stabiliza profiturile.

Shell va plăti suma în numerar şi acţiuni, compania cu sediul în Olanda urmând să achite aproximativ 1,36 pence pe acţiune BG. Acest preţ este cu 50% mai mare decât preţul acţiunilor BG la închiderea şedinţei de tranzacţionare de marţi.

Compania rezultată din fuziunea celor Shell şi BG va avea o valoare de piaţă de două ori mai mare decât cea a grupului petrolier BP şi va depăşi Chevron.

De asemenea, noua companie va deveni cel mai mare producător de gaze naturale lichefiate, potrivit CEO-ului Shell, Ben van Beurden.

Shell încearcă să-şi revină după ce anul trecut producţia s-a situat la cel mai slab nivel din ultimii 17 ani, urmând ca rezervele de petrol şi gaze naturale ale companiei să crească cu 28% în urma preluării grupului britanic BG.

Acţiunile BG Group au urcat cu 39% pe bursa din Londra, în urma anunţului privind realizarea tranzacţiei, în timp ce titlurile Shell au coborât cu 1,9%.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici