Sindicatul din finanţe anunţă un "exod" al finanţiştilor dacă salariile angajaţilor din Finanţe nu vor creşte

Sindicatul Naţional Finante Publice – SindFISC transmite, printr-un comunicat emis luni, că va începe "exodul finanţiştilor" dacă salariile angajaţilor din Finanţe vor rămâne la nivelul actual.

1362 afișări
Imaginea articolului Sindicatul din finanţe anunţă un "exod" al finanţiştilor dacă salariile angajaţilor din Finanţe nu vor creşte

Sindicatul din finanţe anunţă un "exod" al finanţiştilor dacă salariile angajaţilor din Finanţe nu vor creşte (Imagine: Catalina Filşip/ Arhiva Mediafax Foto)

"Dacă salariile angajaţilor din Finanţe vor rămâne la nivelul de jos al salarizării din sectorul bugetar, va începe şi exodul finanţiştilor, nu numai al medicilor sau altor categorii profesionale, (...), în special cu privire la salariaţii din zonele specifice activităţii fiscale (inspecţie fiscală, antifraudă, executare silită, juridic, IT etc)", se arată în comunicatul transmis.

Potrivit comunicatului emis de SindFISC, "există tensiuni puternice în rândul angajaţilor din Finanţele Publice, care ameninţă că vor înceta să îşi mai ducă la îndeplinire atribuţiile de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul de stat, în condiţiile în care nu le sunt respectate drepturile prevăzute de lege".

"Solicităm, pe această cale, deblocarea promovărilor pe post în cadrul sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice, prevederea în buget a sumelor necesare acordării tichetelor de vacanţă, egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim impus de lege şi luarea în considerare a solicitărilor SindFISC cu privire la legea salarizării unitare: nivel de salarizare de bază decent, în funcţie de importanţa socială a muncii prestate, acordarea de sporuri specifice activităţilor specifice, asigurarea protecţiei juridice pentru angajaţii care îşi asumă riscuri deosebite în desfăşurarea activităţii instituţionale, recunoaşterea funcţiilor specifice corespunzătoare activităţilor specifice în cadrul ANAF şi nu în ultimă instanţă, finanţarea corectă a întregii activităţi desfăşurate de angajaţi în atingerea obiectivelor asumate de Guvern prin programul de guvernare", se mai arată în comunicatul citat.

"Pentru noi nu au fost prevăzuţi niciodată bani în buget pentru acordarea de tichete de vacanţă, la noi s-au blocat promovările, pentru noi nu se acordă niciun fel de sporuri la salariul de bază, la noi nu s-au egalizat salariile de bază la nivelul maxim impus de lege şi hotărârea CCR, deşi prin activitatea pe care o desfăşurăm, cu toţii suntem obligaţi să respectăm prevederile legale ce ne guvernează munca", precizează SindFISC.

Sindicatul Naţional Finanţe Publice (SindFISC) este organizaţia sindicală specializată în reprezentarea angajaţilor sistemului instituţional al Ministerului Finanţelor Publice.

 

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici