Societe Generale lansează luni un amplu program de reorganizare

Societe Generale va lansa luni un amplu program de reorganizare internă, la peste trei luni după ce a dezvăluit pierderi de 4,9 miliarde de euro în urma unor tranzacţii neautorizate operate de un trader al băncii, Jerome Kerviel.

12 afișări
Imaginea articolului Societe Generale lansează luni un amplu program de reorganizare

Societe Generale lansează luni un amplu program de reorganizare

Consiliul de administraţie al băncii va oficializa separarea atribuţiilor de preşedinte şi director general.

Daniel Bouton, care a cumulat cele două funcţii, a renunţat la postul de director general, care va fi preluat de Frederic Oudea. Bouton va rămâne preşedintele consiliului de administraţie.

Această nouă formă de guvernanţă, care include separarea atribuţiilor executive de cele de control, marchează şi intrarea în conducerea grupului a unei noi generaţii. Oudea, în vârstă de 44 de ani, va fi înlocuit în postul de director financiar de către Daniel Valet, 40 de ani, în prezent director pentru controlul gestiunii strategice.

Pe lângă schimbările de la vârf, grupul a modificat şi echipele de conducere, în special la divizia de finanţări şi investiţii, unde a lucrat Kerviel.

Potrivit unei surse apropiate situaţiei, superiorul direct al lui Kerviel, precum şi cel puţin alte două persoane urmează să fie concediaţi, pentru incompetenţă, întrucât nu au descoperit operaţiunile neautorizate ale traderului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici