Societe Generale şi-a redus estimările privind preţul petrolului în 2008 şi 2009

Banca franceză Societe Generale, prezentă şi în România, şi-a redus estimările privind preţul petrolului în 2008 şi 2009, după scăderea puternică a cotaţiilor internaţionale de la maximul istoric atins la mijlocul lunii iulie.

13 afișări
Imaginea articolului Societe Generale şi-a redus estimările privind preţul petrolului în 2008 şi 2009

Societe Generale şi-a redus estimările privind preţul petrolului în 2008 şi 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Societe Generale, acţionarul majoritar al BRD, anticipează pentru petrolul destinat pieţei americane o cotaţie medie de 113,78 dolari pe baril în acest an, respectiv 120,42 dolari pe baril în 2009.

Prognoza anterioară indica preţuri de 124,78 dolari în 2008 şi 128,75 dolari anul viitor.

Preţul petrolului american a scăzut în jurul nivelului de 115-116 dolari pe baril de la recordul de 147,27 dolari atins luna trecută, pe fondul scăderii cererii din partea marilor consumatori şi creşterii exporturilor din partea OPEC.

"Corecţia preţurilor ţiţeiului a fost cauzată de o combinaţie de factori, printre care un climat greoi în piaţă, modificarea raportului dintre cerere şi ofertă şi încetinirea fluxurilor financiare în pieţele de mărfuri şi petrol", a arătat analistul Societe Generale Mike Wittner.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici