Solistul trupei Stereophonics nu vrea ca AI să compună melodii: ,,cred că arta ar trebui să vină de la oameni"

  • Kelly Jones critică folosirea inteligenţei artificiale în compunerea pieselor muzicale.
  • Jones a adăugat: ,,Nu sunt interesat de o piesă care are 10 compozitori".
  • Jones: ,,E ca şi cum ai face o pictură cu 10 pictori care aruncă vopsea pe un pânză".
217 afișări
Imaginea articolului Solistul trupei Stereophonics nu vrea ca AI să compună melodii: ,,cred că arta ar trebui să vină de la oameni"

Imagini generate de Bing AI / DALL-E

Solistul trupei Stereophonics, Kelly Jones, a criticat folosirea inteligenţei artificiale (AI) pentru a ajuta la crearea muzicii. Cântăreţul în vârstă de 49 de ani a spus că “arta ar trebui să vină de la oameni” în contextul utilizării crescute a AI în industria muzicală.

Jones a vorbit într-un interviu la Times Radio la Festivalul Latitude despre inteligenţa artificială, potrivit BBC

,,Nu sunt împotriva progresului tehnologic şi a modului în care evoluează lucrurile, dar cred că arta ar trebui să vină de la oameni”, a spus el.

"Cred că arta a fost întotdeauna expresia cuiva, o expresie reală a unei persoane din inimă, din mintea ei. Dacă începi o idee, dar apoi un computer o termină, e OK, dar e doar despre algoritmi atunci”.

Jones a adăugat: "Nu sunt chiar interesat de 10 compozitori la o piesă. E ca şi cum ai face o pictură, ai 10 pictori care aruncă vopsea pe un pânză şi te întrebi al cui mai e tabloul?”. 

Jones, care şi-a înfiinţat noua trupă cu Patty Lynn de la The Wind And The Wave, a spus că de când cu Brexitul şi pandemia, Marea Britanie nu mai e ca pe vremea trupelor emblematice Queen şi The Beatles, ci a devenit un loc dificil pentru a face bani din muzica: ,,E un fel de coşmar cu… Brexit şi toate chestiile astea. Nu e uşor să trăieşti din asta dacă eşti un copil nou care iese pe stradă, ‘hai să ne urcăm într-o dubiţă şi să înfiinţăm o trupă muzicală - e destul de greu”.

Din 13 iulie 2023, Hollywoodul a intrat în grevă. Şi-au oprit ctivitatea proximativ 65.000 de actori reprezentaţi de sindicatul Screen Actors Guild - Federaţia Americană a Artiştilor de Televiziune şi Radio. 

Producătorii şi directorii companiilor cinematografice propuneau scanarea chipurilor actorilor şi plata lor pentru o singură zi de muncă. Scanările cu chipurile actorilor ar urma să fie utilizate pe termen nedefinit în viitoarele filme. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici