Actorii ies la grevă din cauza AI. Directorii propuneau scanarea chipurilor actorilor şi plata lor pentru o singură zi de muncă

Actorii de la Hollywood au anunţat joi, 13 iulie, că vor organiza o grevă după ce negocierile dintre sindicatul lor şi studiourile cinematografice au eşuat. Motivul grevei este că actorii se tem că ar putea fi înlocuiţi de Inteligenţa Artificială.

4047 afișări
Imaginea articolului Actorii ies la grevă din cauza AI. Directorii propuneau scanarea chipurilor actorilor şi plata lor pentru o singură zi de muncă

Mark Hamill a jucat fizic în filmele Star Wars şi a înaintat în vârstă cu franciza, dar în serialul Mandalorian a fost doar în formă computerizată

Îşi vor opri activitatea proximativ 65.000 de actori reprezentaţi de Screen Actors Guild - Federaţia Americană a Artiştilor de Televiziune şi Radioes de pe platou, începând de vineri la miezul nopţii. 

,,Actorii merită să semneze contracte care să reflecte schimbările care au avut loc în industrie. Din păcate, modelul actual ne devalorizează actorii", a declarat Duncan Crabtree-Ireland, directorul executiv naţional al sindicatului, într-o conferinţă de presă din Los Angeles. 

„Ceea ce ni se întâmplă se întâmplă pe toată piaţa muncii”, a spus preşedintele SAG-AFTRA, Fran Drescher, într-un discurs înflăcărat care a atras aplauze din sală.

,,Studiourile dau vina pe criză pentru că pierd bani în stânga şi în dreapta, în timp ce dau milioane directorilor lor. Ei stau de partea greşită a istoriei chiar în acest moment”, a spus ea.

„Nu poţi continua să fii marginalizat şi dezonorat”, a spus ea. „La un moment dat, trebuie să spui NU”.

S-a discutat în negocierile SAG-AFTRA  despre utilizarea inteligenţei artificiale în filme şi impactul serviciilor de streaming asupra salariului rezidual al actorilor.

„Actorii se confruntă acum cu o ameninţare existenţială la adresa mijloacelor lor de existenţă din cauza utilizării inteligenţei artificiale şi a tehnologiei generative”, a spus Crabtree-Ireland.

„Au propus ca interpreţii noştri să fie scanaţi, să fie plătiţi pentru o singură zi, iar compania va deţine imaginile cu chipurile actorilor pentru eternitate, fără nicio consideraţie”, a adăugat el, citat de CBS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici