Şomajul din Germania a atins în martie 7,1%, cel mai redus nivel după 1992

Şomajul din Germania a scăzut în martie de două ori mai mult decât au anticipat analiştii, de la 7,3% la 7,1%, în condiţiile în care instabilitatea din Orientul Mijlociu şi criza din Japonia nu au descurajat companiile să facă angajări, transmite Bloomberg.

4 afișări

Numărul persoanelor fără loc de muncă a scăzut cu 55.000, la 3,01 milioane, cel mai redus nivel atins după iunie 1992, a anunţat Agenţia Federală pentru Muncă. Şomajul a scăzut pentru a 21-a lună consecutiv.

"Nimic nu afectează în prezent mixul solid al creşterii exporturilor şi al cererii interne care susţine reducerea şomajului, inclusiv catastrofa din Japonia şi problemele politice din Orientul Mijlociu", a declarat Mario Gruppe, analist la banca NordLB din Hanovra.

Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie s-a menţinut în această lună aproape de un nivel record, în pofida problemelor existente la nivel internaţional.

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, intenţionează să înfiinţeze 50.000 de locuri de muncă, dintre care 6.000 în Germania, după ce vânzările din primele două luni au urcat cu 18% la nivel mondial.

Grupul Robert Bosch, cel mai mare producător de componente auto la nivel mondial, va înfiinţa în acest an 9.000 de posturi, iar 1.200 vor fi în Germania.

Potrivit datelor comparative ale OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică), şomajul din Germania a fost de 6,5% în ianuarie, faţă de o medie de 9,9% la nivelul zonei euro.

În Franţa, cel mai mare partener al Germaniei din Uniunea Europeană, şomajul este de 9,6%, în Statele Unite de 9%, iar în Spania de 20,4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici