Şomajul din Grecia a atins un nou nivel record şi a trecut de un milion de persoane

Şomajul din Grecia a crescut la un nou nivel record, de 20,9%, în noiembrie, peste un milion de persoane, la o populaţie de 11 milioane, ca urmare a măsurilor de austeritate şi a recesiunii economice, a anunţat biroul de statistică de la Atena.

290 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Grecia a atins un nou nivel record şi a trecut de un milion de persoane

Şomajul din Grecia a atins un nou nivel record şi a trecut de un milion de persoane (Imagine: Shutterstock)

Numărul şomerilor a ajuns la 1,02 milioane, cu 48,7% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi cu 14% mai mult comparativ cu octombrie.

Explozia şomajului a început din 2010, odată cu prăbuşirea ţării pe pieţele financiare şi măsurile de austeritate impuse de finanţatorii internaţionali.

"Rata şomajului s-a înrăutăţit mai rapid decât se anticipa, în timp ce numărul angajaţilor a continuat să scadă. Declinul persoanelor cu loc de muncă cu 9,4% în noiembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, este şocant. Principalele motive sunt incertitudinea mai mare privind perspectivele economice, aşteptările pentru noi măsuri de austeritate şi o posibilă creştere a economiei gri", a declarat Nikos Magginas, de la National Bank of Greece.

Producţia industrială din Grecia a scăzut cu 11,3% în decembrie, după 7,8% în noiembrie, în timp ce producţia industriei prelucrătoare a consemnat o contracţie de 15,5%, a anunţat, de asemenea, biroul de statistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici