Şomajul din Grecia atinge un nou nivel record

Rata şomajului din Grecia a crescut în septembrie la un nou nivel record, de 26%, de la 25,3% în luna august, a anunţat, joi, agenţia de statistică de la Atena.

163 afișări
Imaginea articolului Şomajul din Grecia atinge un nou nivel record

Şomajul din Grecia atinge un nou nivel record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declinul economiei elene, în al cincilea an de recesiune, a afectat piaţa muncii şi a împins şomajul la mai mult de două ori media zonei euro. În uniunea monetară, rata şomajului s-a situat în septembrie la 11,6%, informează cotidianul elen Kathimerini.

Şomajul pentru august a fost revizuit la 25,3%, după ce a fost anunţat iniţial la 25,4%.

În rândul tinerilor, persoane de 15-24 de ani, şomajul a fost de 56,4% în septembrie, comparativ cu 47,6% în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Aproximativ 1,3 milioane de persoane nu aveau loc de muncă în Grecia la sfârşitul lunii septembrie, cu 38% mai mult faţă de septembrie anul anterior. Raportat la august, numărul şomerilor a urcat cu aproape 3%.

Numărul persoanelor angajate s-a situat la 3,7 milioane în septembrie, în declin cu 8,1% comparativ cu aceeaşi lună din 2011 şi cu 0,6% faţă de august. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici