Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012

Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie pentru a doua lună consecutiv, cu 0,1 puncte faţă de septembrie, la 10,7%, cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012, dar se menţine relativ ridicat comparativ cu alte economii dezvoltate, potrivit datelor publicate de Eurostat, citate de MarketWatch.

251 afișări
Imaginea articolului Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012

Şomajul din zona euro a scăzut în octombrie la cel mai redus nivel faţă de începutul lui 2012 (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

În timp ce numărul persoanelor fără loc de muncă s-a redus cu 13.000, numărul total al acestora a rămas la 17,24 milioane, fiind de peste două ori mai ridicat comparativ Statele Unite, unde rata şomajului este de 5%.

Şomajul din zona euro arată că în economia regiunii există un nivel ridicat al capacităţii economice neutilizate şi că va trece ceva timp până când salariile vor creşte suficient de rapid pentru a majora costurile companiilor şi preţurile de consum.

Perspectiva unor presiuni inflaţioniste scăzute însemnă că Banca Centrală Europeană (BCE) va adopta noi măsuri de stimulare la şedinţa de politică monetară de joi, aşa cum se aşteaptă majoritatea analiştilor.

Declinul numărului de persoane fără loc de muncă a avut loc în multe dintre economiile mari ale zonei euro, respectiv Germania, Spania şi Italia, dar nu şi în Franţa, unde a crescut.

Datele Eurostat au confirmat că rata şomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani a crescut în octombrie de la 22,2% la 22,3%.

În Italia, şomajul în rândul tinerilor este de 47,7%, iar în Italia de 39,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici