Şomajul în Marea Britanie creşte pentru prima dată în ultimul an

Rata de angajare în Marea Britanie a scăzut pentru prima oară în ultimele 12 luni, în contextul în care piaţa muncii a arătat semne de slăbire, potrivit datelor publicate miercuri de Biroul Naţional de Statistică de la Londra, citat de Bloomberg.

679 afișări
Imaginea articolului Şomajul în Marea Britanie creşte pentru prima dată în ultimul an

Şomajul în Marea Britanie creşte pentru prima dată în ultimul an (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Numărul oamenilor care lucrează a scăzut cu 6.000, ajungând la 31,76 milioane, potrivit datelor analizate în perioada august-octombrie. Deşi scăderea este mică, iar rata locurilor de muncă neocupate a rămas neschimbată, la 4,8%, Biroul de Statistică a susţinut că piaţa muncii pare că s-a plafonat în ultimele luni.

„Acesta este cea mai sinceră dezamăgire pe care o remarcăm, potrivit datelor, de la votul Brexit-ului”, a spus Alan Clarke, economist la Scotiabank din Londra. „Acesta a fost o înrăutăţire treptată”, a completat economistul.

Datele dintr-o singură lună evidenţiază că rata şomajului a crescut la 4,9%, în octombrie, de la 4,6% în septembrie. Şomajul s-a prăbuşit într-o perioadă de trei luni, în timp ce reducerea numărului oamenilor din câmpul muncii a fost depăşită de cei care au părăsit zona forţei de muncă. S-a înregistrat o scădere de 22.000 în rândul populaţiei active în această perioadă.

Rata de angajare full-time a scăzut cu 51.000 în perioada august-octombrie. Cererile din partea şomerilor, care reprezintă o măsură a şomajului, au crescut în noiembrie, aceasta fiind a patra lună consecutivă de creştere.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici