Şomajul le ajunge anagajaţilor HoReCa doar ca să îşi plătească facturile

  • Cât a fost în şomaj, Cristian a avut doar 975 de lei lunar
  • Angajaţii HoReCa cred că în 2 săptămâni nu vor mai putea servi nici la terase
  • Guvernul a acceptat prelungirea şomajului pentru angajaţi
581 afișări
Imaginea articolului  Şomajul le ajunge anagajaţilor HoReCa doar ca să îşi plătească facturile

Şomajul le ajunge anagajaţilor HoReCa doar să îşi plătească facturile

Astăzi vremea este însorită, te îmbie să ieşi în oraş să mănânci la terasă. Acest lucru nu va mai ţine mult însă, iar angajaţii din HoReCa se tem că în zece zile nu vor mai avea deloc de lucru. Cristian este angajat în această industrie lovită din nou de restricţii. El a mai trecut prin experienţa şomajului şi nu i-a fost deloc simplu. După discuţiile cu reprezentanţii HoReCa, Guvernul a acceptat să prelungească ajutorul de şomaj care a expirat la 1 septembrie şi să acorde 41,5% din salariul brut al angajaţilor când restaurantele vor fi redeschise.

Cristian Văietuş, şef de sală la Cherhanaua Ancora a declarat: ”Eu cât am fost în şomaj tehnic am încasat 975 de lei lunar. Plata de facturi şi ceva mâncare, pentru că altceva nu îţi poţi permite cu..şi bineînţeles nu cine ştie ce mâncare.. Este foarte greu să te gândeşti de pe-o zi pe alta, poţi să faci altceva, poţi să schimbi domeniul..

Având în vedere că Guvernul Ludovic Orban a venit cu această măsură drastică pentru restaurante să ne dea dânsul un plan ce putem face cu viitorul nostru. 

Iată ce spune Cristina Ştefănescu, manager Cherhanaua Ancora: ”În perspectivă ne aşteptăm ca în următoarele două săptămâni să nu mai avem clienţi din cauza vremii rele. La temperaturi sub 10 grade n-o să-şi mai dorească nimeni să stea afară. Noi ne-am pregătit cu încălzitoare, însă nu pot face mare lucru în situaţia dată.  E clar că afară nu se mai poate sta mult”. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici