Sony anunţă pierderi de trei mld. dolari

Grupul japonez Sony a anunţat, joi, că va încheia anul fiscal cu o pierdere de aproape trei miliarde de dolari, primul rezultat negativ din ultimii 14 ani, din cauza scăderii cererii, aprecierii yenului şi costurilor ridicate de restructurare.

16 afișări
Imaginea articolului Sony anunţă pierderi de trei mld. dolari

Sony anunţă pierderi de trei mld. dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sony s-a angajat să diminueze costurile cu 2,8 miliarde de dolari, în anul fiscal 2009-2010. Totodată, grupul a estimat că cheltuielile de restructurare se vor ridica la 1,9 miliade de dolari în aceeaşi perioadă, respectiv 1 aprilie 2009 - 31 martie 2010.

În prealabil, corporaţia a prezentat planuri conform cărora va integra toată producţia de televizoare din Japonia într-o singură fabrică, urmând să convertească celelalte capacităţi de producţie în centre de distribuţie, parte a unui plan amplu de restructurare.

Estimările anterioare, lansate în ultimul trimestru al anului trecut, indicau un profit de 2,2 miliarde de dolari pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie.

Reducerea proiecţiilor a fost anticipată, însă informaţiile publicate săptămâna trecută de presă, care citau surse apropiate Sony, indicau o pierdere în jurul a 1,1 miliarde de dolari.

Măsura de integrare a producţiei de televizoare într-o singură fabrică va duce la concediera a 2.000 de angajaţi, potrivit cotidianului Nikkei, însă cifra este inclusă în cele 8.000 de disponibilizări anunţate în decembrie de grup, care reprezintă 4% din forţa de muncă la nivel global.

Yenul japonez a urcat anul trecut cu 20% în raporat cu dolarul american şi a atins, miercuri, maximul ultimilor 13 ani, afectând în continuare vânzările exportatorilor japonezi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici