Sony Ericsson desfiinţează 2.000 de locuri de muncă

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson a anunţat, vineri, că va desfiinţa 2.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, după ce compania a anunţat o pierdere înainte de impozitare de 370 milioane de euro în primul trimestru al anului.

40 afișări
Imaginea articolului Sony Ericsson desfiinţează 2.000 de locuri de muncă

Sony Ericsson desfiinţează 2.000 de locuri de muncă

Compania mixtă, deţinută de suedezii de la Ericsson şi grupul japonez Sony, a precizat că va înregistra costuri suplimentare de 200 milioane de euro ca urmare a implementării programului de restructurare.

Analiştii estimau la 371 milioane de euro rezultatul negativ înainte de taxe al companiei.

Sony Ericsson este al patrulea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial, după Nokia, Samsung şi LG. În primul trimestru al anului compania a fabricat 14,5 milioane de unităţi, vânzările coborând la 1,74 miliarde de euro, de la 2,7 miliarde de euro în perioada similară din 2008.

Nokia a anunţat, joi, prima pierdere înainte de impozitare din istoria grupului, însă a asigurat investitorii că cererea pe piaţa telefoanelor mobile se va stabiliza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici