Southwest Airlines şi American Airlines vor reţine la sol modele Boeing 737 MAX până în martie 2020

Southwest Airlines şi American Airlines Group au declarat că prelungesc reţinerea la sol a aeronavelor Boeing 737 MAX până la începutul lunii martie 2020, când se va împlini un an de la prăbuşirea avionului Ethiopian Airlines, transmite Reuters.

222 afișări
Imaginea articolului Southwest Airlines şi American Airlines vor reţine la sol modele Boeing 737 MAX până în martie 2020

Southwest Airlines şi American Airlines vor reţine la sol modele 737 MAX până în martie 2020

Cele două companii aeriene sunt cei mai mari operatori americani ai aeronavei şi au fost nevoiţi să îşi încetinească planurile de creştere, anulând împreună peste 300 de zboruri zilnic.

Această măsură a generat scăderea profitului, întrucât gestionează flote mai puţin numeroase fără aeronavele 737 MAX.

Southwest, care a pariat întreaga strategie de creştere pe cele mai noi aeronave single-aisle de la Boeing, a anulat anterior toate zborurile sale 737 MAX până pe 8 februarie. Acum se aşteaptă la o revenire în serviciu pentru data de 6 martie, deşi a avertizat că perioada de timp ar putea fi prelungită şi mai mult.

Boeing se confruntă cu obstacole din ce în ce mai mari în ceea ce priveşte obţinerea aprobării pentru a putea reutiliza avioanele înainte de sfârşitul acestui an, aşa cum au plănuit.

American Airlines a spus că intenţionează să reia zborurile comerciale utilizând 737 MAX începând cu 5 martie şi se aşteaptă să ruleze zboruri de testare înainte de această dată, dacă aeronava este certificată.

United Airlines, celălalt operator american 737 MAX, a anulat zborurile până în ianuarie, deşi ar trebui să prelungească termenul.

Modelul 737 MAX, cel mai vândut avion al lui Boeing, a fost reţinut la sol din martie, după ce accidentele din Indonezia şi Etiopia au ucis 346 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici