SSIF Broker: Măsurile luate de CNVM sunt exagerate

Preşedintele SSIF Broker, Petru Prunea, consideră că suspendarea activităţii firmei şi oprirea temporară a tranzacţionării acţiunilor la Bursa de Valori Bucureşti de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) sunt decizii exagerate, iar motivele invocate de Comisie sunt "puerile".

55 afișări
Imaginea articolului SSIF Broker: Măsurile luate de CNVM sunt exagerate

SSIF Broker: Măsurile luate de CNVM sunt exagerate (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem într-o situaţie delicată şi trebuie să vedem cum se va rezolva. Consider că măsurile luate de CNVM sunt exagerate, iar motivele invocate sunt puerile. Nu am întâlnit niciodată o situaţie în care o societate să sufere consecinţele unor nereguli de la o sucursală. Nu pot să răspund de problemele de la Deva, iar măsurile luate de CNVM sunt disproporţionate. Acum vor suferi atât clienţii noştri, cât şi cei aproape 15.000 de acţionari acţionari ai Broker", a declarat Prunea, vineri, pentru MEDIAFAX.

El a mai spus că SSIF Broker a făcut o adresă la CNVM prin care informează Comisia despre blocarea ordinelor de tranzacţionare ale clienţilor, care nu mai pot să efectueze transferuri la Bursă.

CNVM a suspendat, joi, pentru două săptămâni, autorizaţia de funcţionare a SSIF Broker Cluj-Napoca şi a oprit tranzacţionarea acţiunilor firmei de brokeraj la Bursa de Valori Bucureşti. Deciziile au intrat în vigoare de vineri, potrivit datelor CNVM.

Autoritatea pieţei de capital a luat această decizie având în vedere suspendarea autorizaţiei de funcţionare a sediului secundar din Deva, unde directorul a făcut o fraudă de 870.000 lei, dar şi luând în considerare necesitatea continuării investigaţiilor cu privire la activitatea desfăşurată de SSIF Broker.

Totodată, s-a ţinut cont şi de faptul că SSIF Broker nu a depus la CNVM documentaţia privind modificările intervenite în componenţa consiliului de administraţie al societăţii.

Citeşte şi:

CNVM suspendă pentru două săptămâni activitatea SSIF Broker

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici