Statele din Golful Persic vor adopta o decizie privind crearea unei uniuni monetare

Oficiali din şase state producătoare de petrol din Golful Persic vor decide, în luna decembrie, dacă pot respecta termenul limită al anului 2010 pentru crearea unei uniuni monetare, a declarat guvernatorul băncii centrale din Arabia Saudită, Hamad Saud al-Sayyari, citat de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Statele din Golful Persic vor adopta o decizie privind crearea unei uniuni monetare

Statele din Golful Persic vor adopta o decizie privind crearea unei uniuni monetare

Investitorii au urmărit rezultatul unei reuniuni care a avut loc în portul saudit Jeddah de la Marea Roşie, pentru indicii referitoare la o eventuală modificare a politicii monetare, care ar putea mări aşteptările pieţei referitoare la renunţarea la cotarea valutelor regionale în funcţie de dolar.

"A avut loc un acord între statele participante conform căruia nu este necesară modificarea politicii monetare", a spus al-Sayyari.

Monedele statelor din zona Golfului Persic au fost cotate în urcare vineri, la niveluri record, întrucât investitorii au anticipat o amânare a uniunii monetare.

Participanţii au recunoscut că respectarea termenului fixat pentru 2010 va fi dificil, dacă nu imposibil, de respectat.

Guvernatorul băncii centrale din Emiratele Arabe Unite, sultanul Nasser al-Suweidi, a declarat, în această lună, că termenul ar putea fi amânat pentru 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici