Statele UE pot interzice jocurile de noroc online, pentru combaterea fraudelor

Statele Uniunii Europene pot interzice jocurile de noroc online dacă măsura are rolul să combată fraudele, a decis, joi, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ).

57 afișări
Imaginea articolului Statele UE pot interzice jocurile de noroc online, pentru combaterea fraudelor

Statele UE pot interzice jocurile de noroc online, pentru combaterea fraudelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CEJ a emis hotărâri în două procese separate din Olanda, referitoare la jocurile de noroc online.

De Lotto, o fundaţie olandeză non-profit care oferă acces la jocuri de noroc a cerut justiţiei să blocheze accesul utilizatorilor la serviciul de jocuri online operat de compania britanică Ladbrokes, care nu deţine licenţă în Olanda.

În consecinţă, Curtea Supremă de Justiţie din Olanda a solicitat CEJ, în 2008, să decidă dacă sistemul olandez de acordare a licenţelor este compatibil cu legislaţia UE privind libera circulaţie a bunurilor şi serviciilor în ţările membre ale UE.

În al doilea proces, Betfair, cel mai mare operator de jocuri online la nivel mondial, a recurs la justiţia olandeză după ce autorităţile din această ţară au refuzat să îi acorde o licenţă similară cu cea atribuită unor două companii locale.

Curtea olandeză a recurs şi în acest caz la recomandarea CEJ.

"Restricţionarea jocurilor de noroc online poate fi justificată de respectarea drepturilor consumatorilor şi prevenirea fraudelor", a explicat CEJ.

European Gaming & Betting Association (EGBA) a apreciat că problemele legate de Internet nu pot fi rezolvate în justiţie şi a cerut Comisiei Europene să ia măsuri la nivel pan-european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici