Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru din 2020

  • Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru al anului 2020, în contextul crizei pandemiei
  • Axios.com: "Este vorba de cea mai mare scădere trimestrială înregistrată în mai mult de un deceniu (...)"
  • Analist: Cifrele sunt cu atât mai grave "dacă ţinem cont de faptul că primele două luni din primul trimestru au fost relativ normale, fiind incluse doar restricţiile aplicate în martie"
304 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru din 2020

Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru din 2020

Statele Unite au înregistrat o scădere economică de 4,8% în primul trimestru al anului 2020, în contextul crizei pandemiei, anunţă Administraţia Donald Trump, conform site-ului Axios.com.

"Valoarea Produsului Intern Brut (PIB) real a scăzut cu o rată anuală de 4,8% în primul trimestru al anului 2020", conform estimărilor preliminare efectuate de Biroul guvernamental pentru Analize Economice. În ultimul trimestru al anului 2019, valoarea PIB-ului SUA crescuse cu 2,1%.

"Este vorba de cea mai mare scădere trimestrială înregistrată în mai mult de un deceniu, reflectând o reducere a ritmului economic care se va accentua pe măsură ce activităţile sunt afectate de criza coronavirusului", notează site-ul de ştiri Axios.com.

Criza coronavirusului a generat "modificări rapide ale cererii, în contextul în care companiile şi şcolile au trecut la activităţi de la distanţă ori au suspendat activităţile, iar consumatorii au anulat, au restricţionat ori au redirecţionat cheltuielile", explică Departamentul american al Comerţului.

Cifrele sunt cu atât mai grave "dacă ţinem cont de faptul că primele două luni din primul trimestru au fost relativ normale, fiind incluse doar restricţiile aplicate în martie", afirmă Chris Zaccarelli, expert în cadrul grupului de consultanţă financiară Independent Advisor Alliance.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
economie,
criza

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici