Statul francez va credita Peugeot-Citroen şi Renault cu 6,5 miliarde euro

Staul francez va sprijini constructorii auto Peugeot-Citroen, Renault şi Renault Trucks prin credite însumând 6,5 miliarde de euro, în schimbul angajamentului de a nu închide fabricile din Franţa, a declarat, luni, preşedintele Nicolas Sarkozy.

18 afișări
Imaginea articolului Statul francez va credita Peugeot-Citroen şi Renault cu 6,5 miliarde euro

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy, împreună cu preşedintele Peugeot-Citroen, Christian Streiff, şi directorul general Renault, Patrick Pelata (d)

Astfel, Renault (prezent şi pe piaţa românească, prin Automobile Dacia) şi Peugeot-Citroen ar urma să primească fiecare trei miliarde de euro, iar Renault Trucks va beneficia de un împrumut de 500 de milioane de euro, a adăugat Sarkozy.

Creditele sunt condiţionate, potrivit publicaţiilor franceze Les Echos şi Le Figaro, de renunţarea la planurile de oprire a producţiei şi limitarea bonusurilor sau dividendelor acordate acţionarilor, dar şi a numărului de disponibilizări.

Împrumuturile fac parte dintr-un program mai larg de sprijin pentru industria auto, care include şi o dublare, la 600 de milioane de euro, a ajutorului acordat furnizorilor de piese, domeniu în care lucrează un francez din zece.

În plus, statul va majora la două miliarde de euro, de la un miliard de euro anterior, fondurile destinate susţinerii diviziilor financiare ale Renault şi Peugeot-Citroen, potrivit preşedintelui francez.

Renault a acceptat condiţiile statului francez şi a anunţat, luni, că nu va iniţia programe de restructurare la fabricile pe care le deţine în Franţa.

"Renault va face tot posibilul pentru a păstra locurile de muncă, atât în fabrici, cât şi în centrele de testare, cercetare şi inginerie. (Grupul - n.r.) nu va implementa programe de restructurare la fabricile din Franţa în 2009", se arată într-un comunicat al constructorului auto francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici