Statul va distribui gratuit măşti achiziţionate cu 2 lei bucata, însă va plăti 6 lei pentru serviciile de transport

  • 900.000 de români vor primi măşti gratuit. Statul va cheltui pentru distribuţia lor de trei ori mai mult decât suma cu care le-a cumpărat
  • Document al Ministerului Muncii: preţul de achiziţie estimat va fi de 2 lei/mască şi de 6 lei pentru serviciile de distribuire
  • Măştile vor fi distribuite gratuit prin serviciile de asistenţă socială
6400 afișări
Imaginea articolului Statul va distribui gratuit măşti achiziţionate cu 2 lei bucata, însă va plăti 6 lei pentru serviciile de transport

Statul va distribui gratuit măşti achiziţionate cu 2 lei bucata, însă va plăti 6 lei pentru serviciile de transport/ Foto: Hepta

280.000 de familii care primesc ajutor social sau/şi alocaţie pentru susţinerea familiei, adică în jur de 900.000 de persoane, vor primi gratuit măşti din partea statului. Fiecare persoană va primi câte 30 de măşti. 

Doar că, aşa cum prevede documentul publicat pe site-ul Ministerului Muncii, statul va cheltui de trei ori mai mult cu distribuirea acestor măşti decât preţul de achiziţie. 

„Preţul de achiziţie estimat va fi de 2 lei/mască de protecţie facială şi de 6 lei pentru serviciile de distribuire. Suma bugetată va acoperi achiziţionarea a 30 de măşi pentru un număr de 900.000 de beneficiari la un cost de distribuire de 6 lei/beneficiar”, scrie în documentul publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

„Preţurile pentru achiziţia măştilor şi a serviciilor au fost determinate printr-o procedură de cerere de ofertă pentru produsele şi serviciile ce vor fi achiziţionate", mai scrie în document. 

Ministerul Muncii va stabili lista cu persoanele care vor primi acest ajutor, iar distribuţia acestor măşti va fi făcută prin serviciile de asistenţă socială.

Măştile vor fi cumpărate prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate.

Bugetul Ministerului Muncii va fi suplimentat în acest sens din Fondul de Rezervă aflat la dispoziţia Guvernului cu suma de 59,4 milioane de lei.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici