Video Strategia energetică trebuie corelată cu alte sectoare

Strategia energetică trebuie corelată cu cea industrială şi cu cea chimică, pentru că altfel nu se poate vorbi de creştere economică, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban la conferinţa MEDIAFAX talks about Energy.

26 afișări

"Nu putem vorbi de creştere economică dacă importul este mai mare ca exportul sau dacă nu există o corelare a sectoarelor industriale. Strategia energetică trebuie adaptată cu cea industrială, cu cea chimică. Ştie cineva care este strategia pe chimie? Nu prea ştie nimeni, în afară de faptul că vor gaze ieftine. Privatizarea ne-a interesat foarte mult, dar ce se întâmplă cu siderurgia? Constatăm că politica e la ei, dacă vor să închidă un combinat, îl închid, nu-i interesează. Eu dau exemple generale. Eu cum mă dezvolt, când văd că scade consumul cu 10%? Privesc corect în viitor? Nu privesc corect în viitor", a afirmat el.

El s-a întrebat retoric cum intervine statul într-o astfel de strategie, şi a concluzionat că "aproape cu nimic".

"Ce constant cu mare amărăciune şi surprindere? Mi-au rămas combinatele energofage şi problemele de mediu. Nu ştiu ce se întâmplă cu acest sector în următorii doi ani. Cu ce intervin ca stat? Aproape cu nimic", a spus Şerban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici