Strauss-Kahn: Perioada cea mai dificilă a crizei ar putea să nu fi fost depăşită

Perioada cea mai dificilă a crizei economice globale ar putea să nu fi fost depăşită, a avertizat, luni, directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

21 afișări
Imaginea articolului Strauss-Kahn: Perioada cea mai dificilă a crizei ar putea să nu fi fost depăşită

Directorul executiv al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miniştrii de Finanţe ai statelor G8 au căzut de acord, la finele săptămânii trecute, că economia mondială dă semne "încurajatoare" de stabilizare, şi au început să analizeze potenţiale măsuri de eliminare etapizată a programelor de sprijin şi stimulare.

Strauss-Kahn, prezent într-o vizită oficială în Kazahstan, a arătat că este de acord cu poziţia liderilor G8, însă a lansat un apel pentru prudenţă în ceea ce priveşte evaluarea situaţiei în care se regăseşte economia globală.

"Poziţia miniştrilor de Finanţe din statele G8 este că începem să vedem unele evoluţii «pe verde», însă trebuie, cu toate acestea, să fim prudenţi. Cea mai mare parte a celei mai dificile perioade nu a fost încă depăşită", a declarat şeful FMI.

Strauss-Kahn a amintit de creşterea pieţei de credit ca semnal că activitatea din sistemul financiar începe să se redreseze, însă nu a precizat dacă FMI este pregătit să ofere o posibilă "strategie de ieşire" în ceea ce priveşte programele de stimulare introduse de guverne, odată ce finalul crizei devine o certitudine.

Liderii G8 au anunţat că vor solicita FMI un raport asupra posibilelor metode de eliminare etapizată a măsurilor incluse în programele guvernamentale de susţinere a companiilor şi stimulare a economiei, analiză ce ar putea fi prezentată de Fond în luna octombrie, la reuniunea anuală a FMI de la Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici