STUDIU: Creşterea numărului de milionari din China a încetinit puternic anul trecut

Numărul chinezilor cu avere de cel puţin 1 milion de dolari a crescut anul trecut cu 3,6%, sau 100.000 de persoane, la 2,9 milioane de persoane, marcând o încetinire puternică faţă de anii anteriori, când avansul se situa la procentaje formate din două cifre, potrivit revistei chineze Hurun.

159 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Creşterea numărului de milionari din China a încetinit puternic anul trecut

STUDIU: Creşterea numărului de milionari din China a încetinit puternic anul trecut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avansul foarte lent al numărului bogaţilor sugerează că încetinirea creşterii PIB al Chinei a ajuns şi la vârful economiei, scrie CNBC.

În comparaţie, numărul milionarilor din SUA a crescut cu 640.000 anul trecut, la un total de 9,63 milioane, conform unui studiu separat al Spectrem Group. Spectrem defineşte milionarii ca persoane care deţin active pe care le pot investi cu valoare mai mare de 1 milion de dolari.

În China, numărul persoanelor cu avere de peste 16 milioane de dolari a urcat cu 4%, la 67.000, potrivit Hurun.

Din cei 100.000 de noi milionari, 30.000 sunt din Shanghai, 17.000 din Guangdong, iar 15.000 din Beijing.

Capitala Chinei a rămas oraşul cu cei mai mulţi milionari din ţară, cu 490.000, se arată în raport.

Potrivit Hurun, "satisfacţia spirituală" a milionarilor chinezi este relativ ridicată şi urcă odată cu averea.

Milionarii sunt, însă, nemulţumiţi de nivelul ridicat de poluare din China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici