- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.08.2018, 13:14)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Şapte români din zece cred că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă
În România 69% dintre oameni consideră că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă, acesta fiind cel mai mare procent din Europa, unde media înregistrează 55%, arată un studiu realizat de Samsung Electronics în colaborare cu Vitreous World.
Urmărește
117 afișări
Studiu: Şapte români din zece cred că tehnologia i-a făcut mai eficienţi la locul de muncă
65% dintre români sunt de părere că tehnologia mobilă a avut un impact pozitiv asupra locului de muncă, pe când media în UE este un pic mai mică şi anume 50%. Cu toate acestea, puţini oameni consideră că tehnologia le-a oferit mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte locul de muncă: 59% nu cred că pot lucra de acasă sau de la distanţă mai des ca urmare a dezvoltării tehnologiei mobile.
Tehnologia mobilă a redus şi barierele dintre timpul considerat personal şi cel profesional: 64% din respondenţi au spus că tehnologia mobilă le-a îmbunătăţit echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală (cel mai ridicat procent din UE, unde media este de 43%).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, ridică ordinul de lege marțială în urma opoziției puternice și protestelor. Analiștii pun sub semnul întrebării viitorul său politic
-
Generalul care a supravegheat retragerea din Afganistan a fost promovat la ofiţer cu patru stele
-
Atenţie: Pilonul II de pensii private, unde au banii 8,2 milioane de români, are un minus de 2 mld lei, adică 400 mil. euro, în săptămâna şoc după turul întâi la prezidenţiale
-
Trupe iraniene în Siria pentru a opri avansul rebelilor? Ministru: Iranul va lua în considerare orice solicitare din partea lui Assad
Există însă şi o perspectivă negativă în ceea ce priveşte accesibilitatea crescută datorată tehnologiei - 51% dintre respondenţi au spus că tehnologia i-a făcut prea accesibili pentru colegi şi clienţi, iar 54% spun că au devenit disponibili pentru muncă inclusiv în afara biroului şi a orelor normale de lucru (media UE: 45%). În România, 42% dintre oameni consideră că tehnologia face dificilă deconectarea de la muncă, iar 69% chiar iau măsuri pentru a se asigura că există o graniţă clară între munca lor şi viaţa personală (medie UE: 60%).
„Numim acest fenomen Blurred World – Lumea Neclară, unde totul, de la orele de muncă şi până la design-ul birourilor noastre, evoluează, deoarece dispozitivele mobile transformă spaţiile de lucru, viaţa personală şi comportamentul în concepte din ce în ce mai neclare”, a declarat Alexandru Costache, SEROM IM Head of Product Management, în cadrul Samsung România.
Studiul a mai evidenţiat şi faptul că românii au ore relativ convenţionale de venire şi plecare de la muncă faţă de restul Europei. În acest sens, 42% încep între 8 şi 9 dimineaţa, 27% termină între 4 şi 5 seara, iar 14% pleacă de la muncă abia la 7 seara.
Tiparul unei săptămâni de muncă la români este următorul: 25,5 ore de lucru într-o locaţie fizică, 1,8 ore de navetă, 4,3 ore de lucru de la domiciliu (media UE: 1,5 ore), 0,7 ore de lucru într-o cafenea/restaurant, 1 oră de lucru într-un parc/spaţiu în aer liber şi 11,7 ore într-un spaţiu de lucru cu alţi colegi (media UE: 7,7 ore).
Când vine vorba de productivitate, respondenţii români spun într-o proporţie de 81% că se simt mai eficienţi când se află la locul de muncă fizic şi numai 12% se simt mai productivi când lucrează de acasă. Cu toate acestea, ideea de flexibilitate la muncă în ceea ce priveşte spaţiul din care se poate lucra, îi face pe 71% să creadă că pot fi mai productivi.
Studiul a fost realizat pe 5.005 respondenţi în Europa, aproximativ câte 500 de oameni din fiecare ţară în care s-a desfăşurat. Participanţii au fost persoane cu vârsta de peste 18 ani care lucrează cu normă întreagă, cu jumătate de normă sau desfăşoară o activitate independentă.
Citește pe alephnews.ro: VIDEO. Proteste în Coreea de Sud după decretul președintelui Yoon Suk Yeol de a implementa legea marțială. 190 de parlamentari au votat pentru anularea măsurii
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dacă s-ar repeta turul 1, ai vota cu unul dintre cei doi calificați, Lasconi sau Georgescu? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Elena Lasconi, declarație năucitoare despre Călin Georgescu: 'Mă întreb dacă e om, pare un…'
CANCAN.RO
Cum verifici dacă PENSIA îți crește de la 1 ianuarie 2025. Cine beneficiază de majorări de până la 12.000 de lei lunar și cine nu ia nimic
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe