Studiu: Timişoara are cele mai accesibile chirii. Se ştiu şi cele mai scumpe oraşe

Timişoara este oraşul din România cu cele mai accesibile chirii, iar Capitala şi Clujul sunt cele mai scumpe oraşe pe piaţa chiriilor, potrivit unei statistici realizate de Imobiliare.ro.

654 afișări
Imaginea articolului Studiu: Timişoara are cele mai accesibile chirii. Se ştiu şi cele mai scumpe oraşe

Studiu: Timişoara are cele mai accesibile chirii. Se ştiu şi cele mai scumpe oraşe

Cele mai accesibile apartamente de închiriat pot fi găsite în Timişoara. Potriviit analizei, diferenţa dintre chiriile solicitate în Timişoara şi Cluj-Napoca sau Bucureşti, se apropie de 30% în cazul garsonierelor şi depăşeşte 20% în cazul apartamentelor cu 2 şi 3 camere. Cele mai scumpe chirii din ţară sunt în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Potrivit datelor colectate de portalul de imobiliare, în marile oraşe ale ţării chiriile medii lunare se situează între 220 de euro şi 300 de euro pentru o garsonieră, între 350 de euro şi 450 de euro pentru un apartament cu două camere şi între 400 de euro şi 600 de euro pentru unul cu trei camere. Comparaţia a fost realizată în funcţiile de preţurile medii solicitate de proprietari în luna martie 2023.

Faţă de perioada similară a anului anterior, diferenţele ajung până la 21% în cazul garsonierelor din Constanţa. Cele mai mici evoluţii anuale au fost înregistrate în Timişoara şi Bucureşti.

Potrivit studiului, în Bucureşti, aşteptările proprietarilor ajung la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi la 600 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. În Braşov, chiriile se situează la un nivel mediu de 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 530 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. În Cluj-Napoca, preţurile solicitate se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 450 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 580 de euro pe lună pentru trei camere.

În Iaşi, particularii solicită, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 360 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. În Timişoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere şi 400 de euro pe lună pentru trei camere, au precizat realizatoriii studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
chirii,
oraşe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici