- Home
- Economic
-
WASHINGTON, (06.08.2011, 10:58)
- Emil Popescu , Emil Popescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
SUA atacă credibilitatea S&P, după retrogradarea ratingului
Administraţia Obama a atacat credibilitatea S&P, după ce agenţia a redus ratingul SUA, de la "AAA" la "AA", susţinând că a găsit "o eroare de 2.000 de miliarde de dolari".
716 afișări

SUA atacă credibilitatea S&P, după retrogradarea ratingului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
S&P a fost nevoită să elimine cifra respectivă din analiza agenţiei, după ce oficialii Trezoreriei au descoperit că estimările privind cheltuielile discreţionare ale Statelor Unite erau cu 2.000 de miliarde dolari prea ridicate, au declarat surse apropiate discuţiilor.
"O decizie viciată de o eroare de 2.000 de miliarde vorbeşte de la sine", a declarat un purtător de cuvânt al Trezoreriei.
S&P a redus la AA ratingul pe termen lung al SUA, pentru prima dată în istorie, din cauza îngrijorărilor cu privire la deficitul bugetului şi datoriile SUA. Perspectiva ratingului este negativă, ceea ce indică o altă posibilă retrogradare în următoarele 12-18 luni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Dottie Perkins este de nerecunoscut într-un selfie, după ce a slăbit peste 300 de kilograme
-
Victor Piţurcă a primit control judiciar, după 24 de ore în arest: Nu am nicio treabă cu această afacere
-
Institutul Naţional de Statistică: Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat în România
-
Moscova anunţă vizita unui oaspete de seamă: Rusia „aniversează” cu fast un an de la invazie
Celelalte două mari agenţii, Moody's şi Fitch, au menţinut în această săptămână ratingul de credit la SUA al "AAA".
Săptămâna trecută, Partidul Democrat şi Partidul Republican au elaborat un plan, susţinut şi de Casa Albă, privind creşterea plafonului de îndatorare şi reducerea deficitului bugetar, pentru evitarea intrării SUA în încetare de plăţi.
Acordul permite majorarea plafonului de îndatorare, de la 14.300 de miliarde de dolari, cu 2.100-2.400 de miliarde de dolari, în trei trepte succesive. Noul plafon este considerat suficient de ridicat pentru a acoperi necesarul de împrumuturi al statului până în 2013. Totodată, programul prevede reduceri de cheltuieli de circa 2.400 de miliarde de dolari pe o perioadă de zece ani.
Pe fondul temerilor privind o nouă intrare în recesiune, preşedintele SUA, Barack Obama, a dat vineri asigurări că economia americană îşi va reveni din criză.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe