SUA impun noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane. „Utilizarea este interzisă, necesitând licenţă"

  • Statele Unite impun noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane
  • De asemenea, 38 de filiale Huawei din 21 de ţări vor fi introduse pe lista de sancţiuni a SUA
  • Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane, invocând raţiuni de securitate
1303 afișări
Imaginea articolului SUA impun noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane. „Utilizarea este interzisă, necesitând licenţă"

Administraţia SUA impune noi restricţii privind accesul Huawei la echipamente americane

Administraţia Donald Trump a anunţat, luni, noi restricţii privind accesul companiei chineze Huawei la echipamente de telecomunicaţii din Statele Unite, informează agenţia Reuters.

Departamentul Comerţului de la Washington a dispus extinderea restricţiilor anunţate în luna mai, care au rolul limitării accesului Huawei la semiconductori produşi sub licenţă americană.

De asemenea, 38 de filiale Huawei din 21 de ţări vor fi introduse pe lista de sancţiuni a SUA, numărul filialelor vizate ajungând astfel la 152, potrivit unor surse guvernamentale de la Washington.

Secretarul american al Comerţului, Wilbur Ross, a declarat pentru postul Fox Business că noile măsuri sunt necesare deoarece restricţiile introduse în mai "au permis unele acţiuni evazive". "Noile reguli arată clar că orice utilizare a softurilor sau a altor echipamente americane este interzisă, necesitând licenţă", a explicat Wilbur Ross.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale.

Reacţia Huawei cu privire la Google şi Android

”Huawei a contribuit substanţial la dezvoltarea Android la nivel global. În calitate de partener global principal al Android, compania a colaborat îndeaproape cu platforma sa open-source pentru a dezvolta un ecosistem de care să beneficieze atât utilizatorii, cât şi întreaga industrie.

Huawei va continua să ofere actualizări de securitate şi servicii post-vânzare tuturor smartphone-urilor şi tabletelor Huawei existente care au fost vândute - sau care sunt încă pe stoc - la nivel global.

Vom continua să construim un ecosistem software sigur şi sustenabil, pentru a oferi cea mai bună experienţă tuturor utilizatorilor din întreaga lume”, a transmis Huawei printr-un comunicat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici