SUA trebuie să reformeze sistemul fiscal - şeful Trezoreriei

Statele Unite trebuie să reformeze sistemul fiscal pentru a ţine sub control datoria naţională şi a proteja creşterea economică, a declarat, vineri, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, transmite Bloomberg.

12 afișări

"Americanii trebuie să înţeleagă că deficitele contează şi nu sunt numai rezultatul unor decizii de cheltuieli, dar şi al unui sistem fiscal incorect şi fragmentat", a afirmat Geithner într-un discurs susţinut la Detroit.

Bugetul SUA trebuie să devină mai sustenabil, astfel încât ţara să poată avea capacitatea "să facă lucrurile esenţiale", a spus şeful Trezoreriei.

El a adăugat că securitatea naţională şi creşterea economică au nevoie ca bugetul să se afle pe o bază mai fermă.

"Deficitele noastre sunt prea mari. Nu vor fi rezolvate prin creştere economică şi, dacă vor fi lăsate nerezolvate, vor afecta în viitor ritmul de dezvoltare", a avertizat Geithner.

Preşedintele Barack Obama a prezentat recent un plan de reducere a datoriilor Statelor Unite cu 4.000 de miliarde de dolari în următorii 12 ani, printr-o combinaţie de reduceri ale cheltuielilor şi de majorări de impozite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici