Subscrierile micilor investitori la Hidroelectrica se ridică la 4,73 miliarde de lei

A cincea zi de ofertă de listare a producătorului de energie electrică Hidroelectrica la BVB şi ultima în care micii investitori au putut subscrie acţiuni cu un discount de 3% a adus o subscriere a tranşei în proporţie de 362,4%, adică o suprasubscriere de 262,4%, conform datelor agregate de zf.ro.

1521 afișări
Imaginea articolului Subscrierile micilor investitori la Hidroelectrica se ridică la 4,73 miliarde de lei

Investitorii de retail au introdus în sistemele brokerilor ordine de achiziţie pentru 42,4 milioane de acţiuni Hidroelectrica (simbol bursier H2O), ceea ce la un preţ de subscriere maxim de 112 lei, la care aceştia au introdus ordinele, înseamnă o valoare de aproximativ 4,75 mld. lei, conform calculelor ZF.

Spre comparaţie, tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei la preţul maxim din intervalul 94-112 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii au introdus ordine de peste trei ori mai mari faţă de suma necesară.

Mai rămân trei zile de subscriere, până în 4 iulie inclusiv, în cazul în care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea nu decide să închidă anticipat oferta sau să suplimenteze numărul de acţiuni puse la vânzare şi implicit perioada de subscriere.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, acolo unde oferta este deja suprasubscrisă din primele zile, la un preţ spre limita superioară a intervalului.

Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O. Din acest pachet, 85% este adresat investitorilor instituţionali, care sunt şi cei ce vor decide preţul final al ofertei.

Aşteptările analiştilor sunt ca subscrierile să accelereze spre finalul perioadei cu discount de 3% (joi) şi spre închiderea ofertei (4 iulie), spre închidere pentru că unii investitori de retail de calibru preferă să intre în ultimele zile ale unei oferte decât să aibă banii blocaţi mai multe zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici