Summitul G20 se va concentra pe problema datoriilor din zona euro. Cât va costa organizarea reuniunii?

La summitul G20 care va avea loc joi şi vineri la Cannes sunt aşteptate 33 de delegaţii şi circa 3.000 de participanţi, iar costul de organizare a reuniunii se ridică la aproximativ 20 de milioane de euro, a anunţat Ministerul francez al Afacerilor Externe.

276 afișări
Imaginea articolului Summitul G20 se va concentra pe problema datoriilor din zona euro. Cât va costa organizarea reuniunii?

Summit-ul G20 se va concentra pe problema datoriilor din zona euro. Cât va costa organizarea reuniunii? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 3.000 de jurnalişti au fost acreditaţi pentru acoperirea evenimentului.

"Costul summitului G20 de la Cannes este de circa 20 de milioane de euro, fonduri luate dintr-un program special dedicat preşedinţiei franceze a G8 şi G20", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al ministerului, Bernard Valero.

Reuniunea se va concentra pe problema crizei datoriilor din zona euro şi pe stimularea creşterii economiei mondiale.

Din G20 fac parte ţările industrializate membre ale G7, respectiv Statele Unite, Germania, Franţa, Canada, Italia, Marea Britanie şi Japonia, la care se adaugă 12 state emergente, şi anume Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, China, Coreea de Sud, India, Indonezia, Mexic, Rusia şi Turcia. Al 20-lea loc este ocupat de Uniunea Europeană.

La lucrările G20 participă reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ai Băncii Mondiale, precum şi lideri ai unor state invitate, precum Spania şi Olanda.

După summitul de la Cannes, preşedinţia G20 va fi preluată pentru un an de Mexic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici