Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale

Summitul UE dedicat în principal combaterii evaziunii fiscale a început miercuri, existând presiuni intense asupra Austriei şi Luxemburgului, ultimele bastioane de rezistenţă privind anularea secretului bancar.

266 afișări
Imaginea articolului Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale

Summitul UE a început la Bruxelles. Evenimentul este dedicat combaterii evaziunii fiscale (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Premierii celor două ţări au reamintit că sunt favorabili renunţării la secretul bancar cu condiţia lansării negocierilor cu state terţe, inclusiv cu Elveţia.

Miza summitului este convingerea Austriei şi Luxemburgului să accepte un acord privind schimbul automat de informaţii în domeniul bancar. Prevederile sunt incluse deja într-o lege europeană datând din 2003, dar cele două state beneficiază de derogări.

"Până la sfârşitul anului, cred că am putea avea un schimb automat de informaţii dacă vor fi instituite reguli suplimentare cu state terţe precum Elveţia", a declarat cancelarul austriac Werner Faymann.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici