Super-iahtul Şeherezada i-ar aparţine lui Putin, potrivit Statelor Unite. Detaliul care l-a dat de gol pe preşedintele Rusiei

Potrivit diverşilor oficiali ai serviciilor de informaţii, Şeherezada, un iaht de 700 de milioane de dolari ancorat în Marina di Carrara din septembrie, ar putea fi deţinut de preşedintele rus.

33336 afișări
Imaginea articolului Super-iahtul Şeherezada i-ar aparţine lui Putin, potrivit Statelor Unite. Detaliul care l-a dat de gol pe preşedintele Rusiei

Nu există certitudine, dar agenţiile de informaţii americane au găsit „primele indicii” care ar duce să spună că super-iahtul Şeherezada, ancorat în portul Marina di Carrara, poate fi chiar al lui Vladimir Putin.

Informaţia - prezentată de New York Times - vine după ce acelaşi ziar dăduse vestea anchetei de către autorităţile italiene asupra dreptului de proprietate asupra luxosului iaht, lung de 140 de metri, cu un tonaj de 10.167 de tone şi o valoare de cel puţin 700 de milioane de dolari.

The Italian Sea Group - o companie de yachting de lux cu sediul în Toscana - a negat în schimb că iahtul îi aparţine preşedintelui rus.

Momentan, proprietatea iahtului - pe care echipajul l-ar numi "nava lui Putin" - rămâne misterioasă: nici firma de întreţinere, nici poliţia financiară nu au comunicat până acum cine este proprietarul acestuia şi nici măcar naţionalitatea acestuia.

Are platformă de aterizare şi sistem de interceptare al dronelor

Şeherazada - denumire care se referă la protagonistul celor O mie şi una de nopţi, dar şi la o suită simfonică compusă în 1888 de compozitorul rus Rimski-Korsakov - este în prezent în construcţie pentru activităţi de întreţinere şi ar avea dotările unui şef de stat: o platformă de aterizare pentru elicoptere şi un sistem de interceptare a dronelor.

Este posibil ca Putin să deţină controlul asupra iahtului prin scheme corporative complexe. Putin a petrecut mult timp la Soci, la Marea Neagră, în timpul pandemiei, iar Şeherazada a fost la Soci, în verile anilor 2020 şi 2021.

Autorităţile italiene au strâns deja documente privind dreptul de proprietate asupra ambarcaţiunii şi ar trebui să le prezinte guvernului, care va decide dacă va proceda sau nu la sechestru, în baza sancţiunilor adoptate în ultimele zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici