Suspiciune de pestă porcină africană în Bihor, unde epidemia fusese lichidată din septembrie

Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Bihor au suspiciuni privind apariţia unui nou focar de pestă porcină africană în localitatea Şilindru, după ce epidemia, prezentă în 29 de focare, fusese lichidată în luna septembrie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

295 afișări
Imaginea articolului Suspiciune de pestă porcină africană în Bihor, unde epidemia fusese lichidată din septembrie

Suspiciune de pestă porcină africană în Bihor, unde epidemia fusese lichidată din septembrie

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Remus Moţoc, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că se aşteaptă rezultatele analizelor efectuate la un laborator din Bucureşti.

”Avem o suspiciune de pestă porcină africană, când vom avea o confirmare, dacă va fi, vom da un comunicat. Se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator de la Bucureşti după care vom prezenta detaliile”, a spus Moţoc.

Suspiciunea a fost semnalată în localitatea Şilindru din judeţ după ce autorităţile sanitar-veterinare bihorene anunţaseră lichidarea pestei porcine în 29 de focare din judeţ.

În Bihor au fost sacrificaţi peste 1300 de porci ca urmare a pestei porcine africane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici