Tampiza, Lukoil: Voi promova produsele româneşti. Nu este o ruşine că importăm fructe şi legume?

Constantin Tampiza, coordonatorul strategiei de dezvoltare a Lukoil România, subsidiară a grupului petrolier rus Lukoil, a declarat că după ce va pleca din companie va promova produsele româneşti pe pieţele din Federaţia Rusă şi apreciază că este "o ruşine" că România importă fructe şi legume.

149 afișări
Imaginea articolului Tampiza, Lukoil: Voi promova produsele româneşti. Nu este o ruşine că importăm fructe şi legume?

Tampiza, Lukoil: Voi promova produsele româneşti. Nu este o ruşine că importăm fructe şi legume? (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În Rusia promovez ideea că România este cea mai bună piaţă din Balcani. După ce voi pleca din Lukoil, visul meu este să promovăm produsele româneşti în Rusia. Nu este o ruşine că în România importăm fructe şi legume? România nu a valorificat acest potenţial", a declarat Tampiza pentru MEDIAFAX.

El nu a precizat când ar putea părăsi compania, dar a adăugat că are un proiect în sectorul cultivării fructelor în România şi Republica Moldova, iar agricultura şi energia sunt două sectoare vitale, care pot deveni profitabile dacă se fac investiţii în tehnologii moderne.

"În 1-2 ani trece criza, iar investiţiile vor veni (în România - n.r.). România are un potenţial investiţional destul de atractiv. În România şi Republica Moldova am un proiect pe agricultură, în domeniul fructelor şi al strugurilor soiuri de masă. Agricultura şi energetica sunt ramuri vitale, fără ele nu existăm, dar în aceste domenii trebuie făcute investiţii în tehnologii moderne, care apoi vor da şi rentabilitate", a mai spus Tampiza.

Grupul rus Lukoil este pe prezent pe piaţa petrolieră românească din 1998, când cumpărat rafinăria Petrotel Ploieşti. Lukoil deţine, de asemenea, depozite de carburanţi şi o reţea de 310 benzinării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici