Tănăsescu: Nu vor fi probleme cu eliberare următoarei tranşe de la FMI

Aplicarea de către Guvern a măsurilor convenite cu FMI arată determinare, astfel că reprezentanţii instituţiei financiare vor pleca de la Bucureşti cu o impresie bună şi nu vor fi probleme cu eliberarea următoarei tranşe de împrumut, consideră reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

25 afișări
Imaginea articolului Tănăsescu: Nu vor fi probleme cu eliberare următoarei tranşe de la FMI

Tănăsescu: Nu vor fi probleme cu eliberare următoarei tranşe de la FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Implementarea măsurilor arată determinare. Eu cred, din ce am discutat cu ei, că vor pleca cu o impresie pozitivă, foarte bună", a declarat Tănăsescu pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă vor fi probleme cu eliberarea următoarei ranşe din acord, în valoare de 900 milioane de euro, el a spus: "Categoric nu".

Tănăsescu a ţinut să precizeze că decizia privind eliberarea următoarei tranşe va fi luată de către board-ul FMI, pe baza analizelor efectuate în timpul misiunii de evaluare.

O misiune comună a FMI şi a Comisiei Europene se află în perioada 26 iulie - 4 august la Bucureşti pentru o nouă revizuire a acordului cu România, care va evalua modul în care România a îndeplinit criteriile de performană stabilite pentru finele lunii iunie şi în cadrul căreia se discută şi despre un nou set de prognoze macroeconomice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici