Ţara europeană care începe din nou să folosească gaze ruseşti

Livrările de gaze ruseşti către Italia prin Austria au fost reluate, ducând la un moment de respiro pentru creşterea preţurilor la gaze în Europa.

30941 afișări
Imaginea articolului Ţara europeană care începe din nou să folosească gaze ruseşti

Ţara europeană care începe din nou să folosească gaze ruseşti

Gazprom a anunţat că a găsit o soluţie alături de cumpărătorii italieni pentru a depăşi schimbările de reglementare din Austria de la sfârşitul lunii septembrie, care împiedicau fluxurile de tranzit, potrivit unui comunicat al companiei, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Contractele futures de referinţă pentru gaz au scăzut cu până la 4,7% după aflarea veştii.

Disputa cu autorităţile austriece este cea mai recentă dintr-o serie de dispute privind reglementările şi clauzele contractuale care au fost folosite de Gazprom ca o modalitate de a limita livrările de gaze ruseşti către Europa.

La începutul acestui an, Kremlinul a cerut ca aşa-numitele "state neprietenoase" să plătească pentru gazele din gazoducte în ruble şi a oprit livrările de gaze către naţiunile care au refuzat.

Un alt pas a fost închiderea treptată a gazoductului Nord Stream pentru întreţinerea turbinelor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici