Tăriceanu: Suntem cei mai importanţi în industria auto din zonă

Premierul Tăriceanu a declarat, vineri, la Sibiu, că în România industria auto şi domeniul IT sunt cele mai dezvoltate, iar la construcţiile de maşini România este cea mai importantă din sud-estul Europei.

70 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Suntem cei mai importanţi în industria auto din zonă

Tăriceanu: Suntem cei mai importanţi în industria auto din zonă (Imagine: Mediafax Foto)

"România trebuie să se bazeze pe industria auto şi IT. Suntem cei mai importanţi constructori de maşini din sud-estul Europei, iar acum cu sosirea Ford în România putem deveni cei mai importanţi din Europa Centrală", a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Pe acest considerent, premierul a ales să viziteze, vineri, o fabrică de componente electronice pentru maşini care îşi are sediul în Zona Industrială Vest a Sibiului.

Marquardt Schaltsysteme S.C.S este reprezntanţa din România a unui concern german care are sucursale de producţie şi distribuţie în întreaga Europă, dar şi în SUA şi Asia.

La intrarea în fabrică premierul a fost echipat cu halat de protecţie şi bonetă, pentru că munca din fabrică este foarte migăloasă şi presupune manipularea unor componente extrem de mici şi fine, iar vizitatorii sunt obligaţi să fie astfel costumaţi.

Premierul a stat aproape o oră de vorbă cu muncitorii. S-a interesat de fiecare dintre fazele de lucru şi a fost curios să afle de unde şi cum au învăţat să monteze astfel de componente electronice care necesită multă precizie şi acurateţe. La finalul vizitei, premierul s-a arătat mulţimit de ceea ce a văzut.

Marquardt Schaltsysteme S.C.S nu este singura firmă din industria auto prezentă în parcul industrial din Sibiu. Aici îşi mai desfăşoară activitatea companiile: SNR Roulments din Grupul Renault cu o fabrică de rulmenţi pentru cutii de viteză, corporaţia Continental AG cu o fabrică de producţie a componentelor electronice pentru sisteme de frânare şi un centru de cercetare şi societatea Brandl cu o fabrică de piese auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici