Tăriceanu vrea sistemul Internet la sate până la finele anului

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a cerut, joi, ministerelor implicate să urgenteze strategia de extindere a sistemului Internet în mediul rural, în principal la nivelul satelor din zone greu accesibile, solicitând ca întregul plan să fie definitivat până la sfârşitul acestui an, şi nu în 2009.

39 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea sistemul Internet la sate până la finele anului

Tăriceanu vrea sistemul Internet la sate până la finele anului (Imagine: Mediafax Foto)

Solicitarea a fost formulată în discuţia avută, joi, la Palatul Victoria, cu membrii Guvernului şi coordonatorii autorităţilor de management responsabile pentru programele finanţate din fonduri europene, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

"Primul-ministru a cerut în mod special termene stricte şi scurte în două domenii. La programul de competitivitate a cerut să i se dea raportări imediat, pentru a nu mai exista nicio întârziere, şi a mai cerut ca strategia de Broadband, pentru introducerea Internetului în comune şi sate, să fie terminată până la sfârşitul anului, şi nu anul viitor, astfel încât în luna decembrie să fie disponibile primele date concrete", au afirmat sursele.

La sfârşitul anului trecut, Tăriceanu a anunţat că Guvernul va deschide 246 de centre locale pentru informarea populaţiei asupra modului de operare a calculatoarelor, arătând că discrepanţele între mediul rural şi urban în utilizarea reţelelor de comunicaţii în bandă largă rămân semnificative, în pofida numărului în creştere de conexiuni.

"Localităţile mici sunt neglijate în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelelor informatice", a spus atunci premierul.

El a mai anunţat că Guvernul intenţionează să extindă reţeaua de telefonie în toate localităţile din ţară pentru a asigura atât servicii de telefonie fixă, inclusiv în zonele care sunt acoperite de reţeaua mobilă, cât şi conectarea la Internet a tuturor şcolilor.

Premierul a avut anul trecut şi o discuţie cu reprezentanţii Romtelecom, care i-au prezentat o evaluare privind capacitatea companiei de a asigura conectarea la Internet a tuturor unităţilor şcolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici